FAQ over de Spinal Flow Technique

 

Wat is de Spinal Flow Technique?

 

De Spinal Flow Technique is een behandelmethode ontwikkeld door dr. Carli Axford. Het is een niet-invasieve techniek die gericht is op het herstellen van de natuurlijke beweging en uitlijning van de wervelkolom.

 

Voor wie is de Spinal Flow Technique geschikt?

 

De Spinal Flow Technique kan worden toegepast bij mensen met verschillende klachten en aandoeningen, waaronder rugpijn, nekpijn, hoofdpijn, hernia's en scoliose. Het kan ook helpen bij het verbeteren van de algehele gezondheid en het welzijn. Elk orgaan is verbonden met het zenuwgestel. Door middel van een Spinal Flow behandeling wordt deze verbinding versterkt, en gaat je systeem beter functioneren. 

Hoe werkt de Spinal Flow Technique?

 

Tijdens een behandeling met de Spinal Flow Technique wordt gebruik gemaakt van zachte aanrakingen en specifieke handgrepen om blokkades in de wervelkolom op te heffen en de natuurlijke beweging te herstellen. Dit helpt om spanning te verminderen, pijn te verlichten en het lichaam in staat te stellen zichzelf te genezen.

 

Is de Spinal Flow Technique pijnlijk?

 

Nee, de Spinal Flow Technique is over het algemeen niet pijnlijk. De behandeling is ontworpen om comfortabel en ontspannend te zijn. Sommige mensen kunnen een lichte gevoeligheid ervaren tijdens de behandeling, maar dit zou geen intense pijn moeten veroorzaken. Laat jezelf altijd behandelen door een geregistreerde Spinal Flow Practitioner. 

Hoe lang duurt een behandeling met de Spinal Flow Technique?

 

De duur van een behandeling met de Spinal Flow Technique kan variëren, afhankelijk van de individuele behoeften en conditie van de patiënt. Over het algemeen duren sessies tussen de 30 en 60 minuten. Nadat je meerdere sessies hebt ondergaan, is het ook mogelijk om langere sessies te ondergaan, waarbij het hart wordt geopend. 

 

Zijn er bijwerkingen of risico's verbonden aan de Spinal Flow Technique?

 

De Spinal Flow Technique is veilig en heeft weinig tot geen bijwerkingen. Het kan echter voorkomen dat sommige mensen na een behandeling tijdelijke veranderingen in hun symptomen ervaren, zoals vermoeidheid, milde spierpijn of emotionele reacties. Deze verschijnselen duren meestal maar kort. De Spinal Flow is geschikt voor Emotional Release, en ook Trauma Release. Dit gebeurt in lagen en heeft een opbouw. Omdat er wordt samengewerkt met de natuurlijke intelligentie van je lichaam, krijg je niks wat je niet aan kunt. 

 

Hoeveel behandelingen zijn er nodig om resultaten te zien?

 

Het aantal benodigde behandelingen varieert per persoon en hangt af van verschillende factoren, waaronder de aard en ernst van de klachten. Sommige mensen ervaren al na één sessie verlichting, terwijl anderen mogelijk meerdere sessies nodig hebben om significante verbeteringen te zien. Diederick van 5D Spinal Flow stelt samen met jouw een behandelplan op. Het is verstandig om meerdere behandelingen binnen korte periode te ondergaan. Zo wordt de connectie tussen brein en zenuwen steeds sterker, en de houdbaarheid langduriger. 

 

Wordt de Spinal Flow Technique vergoed door zorgverzekeraars?

 

In Nederland wordt de Spinal Flow methode op dit moment helaas nog niet vergoed door de zorgverzekeraars. Indien dit zou veranderen wordt deze informatie aangepast. 

Is de Spinal Flow Technique geschikt voor kinderen?

 

Ja, de Spinal Flow Technique kan ook bij kinderen worden toegepast. Het kan helpen bij het verlichten van klachten zoals groeipijnen, houdingsproblemen en andere gerelateerde aandoeningen.

 

Is de Spinal Flow Technique wetenschappelijk onderbouwd?

 

Hoewel er nog meer onderzoek nodig is, zijn er studies en klinische ervaringen die de effectiviteit van de Spinal Flow Technique ondersteunen. Dr. Carli Axford heeft ook samengewerkt met andere professionals in het veld om haar techniek verder te ontwikkelen en te valideren.

 

Kan ik de Spinal Flow Technique zelf toepassen?

 

Nee, de Spinal Flow Technique vereist gespecialiseerde training en expertise om op een veilige en effectieve manier toe te passen. Het wordt aanbevolen om een gecertificeerde beoefenaar te raadplegen voor deze behandelmethode.

 

Wat zijn de voordelen van de Spinal Flow Technique?

 

De voordelen van de Spinal Flow Technique kunnen zijn: verlichting van pijn, verbeterde mobiliteit en flexibiliteit, vermindering van spierspanning, bevordering van het herstelproces van het lichaam en algemene verbetering van de gezondheid en het welzijn.

 

Zijn er contra-indicaties voor de Spinal Flow Technique?

 

Ja, er zijn bepaalde situaties waarin de Spinal Flow Technique mogelijk niet geschikt is, zoals ernstige wervelkolomafwijkingen, recente operaties aan de wervelkolom of andere medische aandoeningen. Het is belangrijk om je medische geschiedenis te bespreken met de beoefenaar voordat je de behandeling ondergaat. Verder mag iedereen de behandeling ondergaan. Van jong tot oud. De behandeling is ook zittend of liggend op de zij te geven, en daarmee ook geschikt voor mindervaliden. 

 

Moet ik me voorbereiden op een behandeling met de Spinal Flow Technique?

 

Het wordt aanbevolen om comfortabele kleding te dragen tijdens een behandeling met de Spinal Flow Technique. Daarnaast kan het handig zijn om eventuele relevante medische rapporten of documentatie mee te nemen naar de afspraak.