Spinal Flow Videos 

 

Op deze pagina vind je enkele voorbeelden van de verschillende bewegingstypen op de behandeltafel. 

(Video's worden alleen met toestemming van de client gedeeld!)

 

Verschillende typen Spinal Waves 

 

Tijdens een Spinal Flow behandeling kun je op verschillende manieren in beweging komen. We spreken dan over verschillende typen waves. Mijn ervaring is dat cliënten vrij snel in beweging komen tijdens de behandeling. We noemen dit type "movers". Je kunt als mover zijnde soms ook een rustigere flow ervaren. Dat is dan vaak meer een innerlijke diepe reis dan een fysiek sterke reactie.

 

We verdelen de typen waves in Perception Wave. Breathe Wave, and Moving Wave. 

 

Deze client heeft een rustige flow, een mooie subtiele beweging.  Je ziet hoe haar lichaam diep ontspant terwijl de energie door haar lichaam begint te stromen. 

 


 

Het verschilt per behandeling hoe je beweegt, en de fase van transformatie waar je doorheen gaat heeft hier invloed op. Er kan ook een mix ontstaan van verschillende typen waves tijdens 1 sessie. Hieronder heb ik een aantal korte fragmenten geplaatst uit behandelingen die ik gegeven heb met meer bewegende cliënten. Ivm privacy redenen is er een geluidsopname aangebracht in de  filmpjes. 

 

 


 

 

 

Emotional Release (moving wave)

 

De wave brengt golven van emotie die kunnen worden losgelaten vanuit het zenuwgestel. Je voelt hoe de wave steeds sterker door het lichaam stroomt, en je van blokkades ontdoet. Ondanks het er misschien heftig uit kan zien. Is dit helemaal niet zo. Het is een diepe ontspanning. Het is volledig pijnloos, hooguit op sommige momenten licht ongemakkelijk, en vaak dus ook emotioneel. 

 

Het mooie in de Spinal Flow methode is dat je niet teruggebracht wordt naar de ervaring. Dit is niet nodig, en ook zeker niet de bedoeling. Je ervaart vooral emoties. Je bent aanwezig in je gevoelswereld. Op deze manier ontlaad je het zenuwgestel. Het brein is in diep contact met het gestel, en focust niet op herinneringen. Je bent in een diepe ontspanning maar wel volledig bewust.

 


Trauma Release

 

Wanneer voor mensen vechten en vluchten geen opties zijn, bevriezen en/of verstijven ze. Deze reactie is echter tijdgevoelig, met andere woorden, de enorme energie die was voorbereid op vechten of vluchten moet ook weer worden ontladen. Indien deze staat van bevriezing te lang duurt kan deze enorme ingevroren energie zich niet meer ontladen: die hoge activering blijft dan voortbestaan in het zenuwsgestel. Je blijft als het ware hangen in de levensbedreigende situatie van toen. We noemen dit de fight, flight, of freeze reactie.

 

Dagelijks blijf je signalen doorkrijgen alsof je je nog steeds in een levensbedreigende situatie bevindt. Je staat continue op aan. Je kunt je voorstellen dat dit niet alleen heel veel energie kost voor het lichaam. Het gevolg is ook dat, vaak pas na enkele jaren, er lichamelijke, emotionele en psychische symptomen ontstaan, die zwaar en ook chronisch van aard kunnen worden, met als mogelijk resultaat Post Traumatische Stress Symptomen, oftewel PTSS. 

 

Met de Spinal Flow methode kun je je zenuwgestel ontdoen van al deze opgebouwde spanning en blokkades. Het mooie aan de Spinal Flow is dat dit in lagen gebeurt. Elke behandeling tikt als het ware een nieuwe laag in de blokkades aan. Soms ga je in 1 behandeling door meerdere blokkades heen, en de ander heeft meerdere behandelingen nodig voor 1 diepgeworteld trauma. We zijn allemaal anders, en mijn ervaring is dat ook iedereen verschillend reageert op de behandeling. 1 ding hebben velen gemeen. Dat is de rust die ontstaat na de behandeling. Er wordt een nieuwe vorm van ruimte ervaren in de client zelf. Een vorm van ontspanning die velen al heel lang, of zelfs niet eerder hebben ervaren. 

Wanneer je alle filmpjes hebt bekeken kun je zien dat er een opbouw in de kracht van de flow zit. Bovenaan is de meest subtiele flow, en de volgende worden steeds krachtiger. Hoe je precies zult gaan bewegen op de tafel is niet te voorspellen. Dit is ook helemaal niet belangrijk, want ook zonder zichtbare flow kunnen de effecten enorm voelbaar zijn. Hecht er daarom niet al te veel waarde aan, ook al ziet het er wel mooi, en interessant uit!